Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Sant Benigne, sant Honest, santa Teodora i santa Clara
pintura (obra visual)
Datació
segle XVII
Materials i tècniques
pintura, vernissat
Lloc de procedència
Calonge de Segarra
Núm. de registre
9930
Pintura sobre un plafó de fusta format per tres taulons. Segons es dedueix de les inscripcions del dors, aquesta pintura formaria part d’un mateix retaule que dues pintures més (MCM 9931, 9932), procedents de Sant Pere de l’Arç. La pintura, vernissada en tota la seva superfície, està dividida en quadre escenes. A la part superior esquerra, situat dins una fornícula, un home amb barba vestit de bisbe, amb un llibre i una fulla a la mà esquerra. A sota, una inscripció que diu: “St. Benigne”. A la part superior dreta, situat també dins una fornícula, un soldat romà que sosté una fulla amb la mà dreta. A sota, una inscripció diu: “St. Honest”. A la part inferior esquerra, una dona agenollada, amb aura de santa i en actitud de pregar. Al seu darrera un home amb l’espasa alçada està a punt d’executar-la. A la part superior hi ha un angelet bufanúvols. A sota, hi ha una inscripció que diu: “Sta. Tehodora”. A la part inferior dreta hi ha una dona agenollada, amb les mans lligades i amb aura de santa al cap. Al seu costat hi ha tres soldats romans, un dels quals l’està degollant. A la part superior, hi ha el colom de l’Esperit Sant. A sota, hi ha una inscripció que diu: “Sta. Clara”. Per les característiques de la pintura, que té un cert aire neoclàssic, tot i que tècnicament bastant limitada, podria ser una obra del segles XVII o XVIII.