Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Caixa de farmàcia
caixa
Datació
segle XVI
Materials i tècniques
fusta / serrat, daurat, policromat
paper
Lloc de procedència
Puigcerdà
Núm. de registre
10923
Caixa de farmàcia, de fusta policromada i d'estil renaixentista. Era utilitzada per guardar-hi productes o fórmules farmacèutiques. És una caixa de fusta de forma quadrangular amb una tapa superior. La cara davantera és daurada i policromada. S'hi representa dins una orla circular el bust probablement de Santa Àgata de Catània, amb el seu atribut habitual dels dos pits sobre una safata. A la part inferior té una cartel·la escrita directament sobre la fusta, difícil de llegir: "(...)a(...)per?". Al seu damunt té les restes d'una etiqueta o cartel·la de paper, amb una altra inscripció, també antiga: "(...)aranhor". A la cara interior de la tapa té un paper enganxat amb el nom dels productes: "Acido tarr (...)fico, citrico, regaliz veterinaria, incienso y bulbo escila, kermes veterinar., kouso." També té el nom d'aquests productes escrits directament sobre la fusta de la tapa: "Acido (...), regaliz, kouso (...), kermes veterinaria.