Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Làpida
placa commemorativa
Autoria
Soler i March, Alexandre (dissenyador)
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
marbre (roca) / tallat, gravat
Lloc de procedència
Manresa
Núm. de registre
10840
Làpida de marbre blanc procedent de l'església del Carme de Manresa. És de forma rectangular i té, als dos laterals, sanefes amb escuts circulars de la creu de Sant Jordi i de les quatre barres, amb un disseny d'estil modernista-historicista. El text central de la inscripció, amb lletra neogòtica (que originàriament, segons sembla, era daurada), fa un resum dels episodis més rellevants de la història de l'església del Carme.nEl text és el següent: "Temple de Nostra Senyora del Carme / Construït l'any 1308 amb motiu / de la fundació del convent de / frares de l'ordre carmelitana. / En 21 de febrer de 1345 / procedent de Montserrat / entrà en son recinte la Misteriosa Llum / símbol august de la Trinitat Santíssima. / En 1322 hi fou fundada la confraria de Nostra Senyora del Carme. / En 1347 la de la Santíssima Trinitat. / En 1330 la de Sant Salvador. / El convent deixà de ser-ho en 1835. / L'església fou instituïda parroquial en 1877. / En testimoni perpetu de les festes de la Miraculosa Llum / amb que l'esmentada Confraria de la Santíssima Trinitat / commemora cada any a Manresa aquesta diada, / els administradors de les celebrades / a 21 de febrer 1907 fixaren aquesta làpida".