Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Sagrari de retaule
sagrari
Datació
segle XVII
Materials i tècniques
fusta / tallat, daurat, policromat
ferro / forjat
Núm. de registre
10818
Sagrari d'un retaule barroc, fet de fusta tallada, daurada i policromada. Té un cos davanter de planta circular ensamblat a una estructura arquitectònica plana al fons, i està rematat amb un àtic en dos nivells amb elements arquitectònics ornamentals. Té diferents columnetes que funcionen com a separadors. Són del tipus semblant a una balustrada, característiques de la primera etapa de la retaulística del barroc. La part davantera té la porta del sagrari. Té un forat de pany i el mecanisme del pany es conserva, però ha caigut. La porta conté una pintura de Jesús mostrant el calze i l'eucaristia. Al lateral dret del cos davanter hi ha una pintura d'un bisbe amb un anyell i un calze. Al lateral esquerra la figura del mateix bisbe amb el calze i tres pans. L'interior del sagrari està daurat i pintat. Per la part posterior té una altra porta. Les parts inferior, laterals i superior del sagrari estan decorades amb caps de putti. A la part superior té dos ferros per fixar elements.