Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Sant Antoni de Pàdua, sant Eloi i santa Rita de Càssia
pintura (obra visual)
Datació
segon quart segle XVIII
Materials i tècniques
fusta / pintura a l'oli
Lloc de procedència
Torà
Núm. de registre
1072
Pintura a l'oli sobre taula de fusta pertanyent a la capçalera semicircular d'algun retaule, possiblement procedent de Fontanet, segons indica la inscripció. El plafó és format per dos taulons subjectes amb dos llistons. La pintura, de format semicircular i emmarcada per una orla exterior vermella, es divideix en tres escenes, dedicades a tres sants. A l'esquerra hi ha sant Antoni de Pàdua, amb un lliri a la mà dreta i sostenint el Nen Jesús sobre un llibre amb l'esquerra. A la part superior té la inscripció: "St. ANTONI DE PADUA". A l'escena central hi ha sant Eloi, vestit amb indumentària i atributs de bisbe i beneint amb la mà dreta, amb un paisatge de fons. A la part superior hi ha la inscripció "St. ALOY" I a la part inferior la data: "1727". A l'escena de la dreta hi ha santa Rita de Càssia, sostenint una creu amb la mà dreta i amb una punxa clavada al front. A la part superior hi ha la inscripció: "STA. RITA DE C[A]SSIA". Caldria estudiar si aquesta pintura té relació amb alguna de les diverses pintures de retaules conservades al Museu procedents de Fontanet.