Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Imatges d'Alger. Núm 18: La mer que le soleil...
estampa (obra visual)
Autoria
Alfred Figueras Sanmartí
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
paper / aiguafort
Núm. de registre
10619
Estampa en paper de la col·lecció "Imatges d'Alger", concretament la número 18 de la sèrie, que té per títol "La mer que le soleil..." Representa el terrat d'una casa i al fons la zona portuària d'Alger. Al terrat hi ha tres dones: una estirada, una altra dreta i la tercera asseguda. El format és rectangular vertical. No té marcada cap indicació del tiratge. Va acompanyat del següent text d'André Gide (traduït al català per Jordi Sarsanedas): "El mar que el sol anivella s'està ben dret davant meu com una paret de llum, un vidre de nacre acolorit que, a penes distinta, la fina línia dels turons que la calitja estova i fa semblar esponjosa, emmarca i separa del cel. Al port encara vaporós, que el fum d'enormes vaixells envaeix, un estol tremolós de barques s'escampa, puja endins de l'alta mar brillant i, a vegades, els rems estesos, com dins la llum fluïda, llisca i sembla planejar. I de cara al sol, a terra, entre els molls trepidants i el cel, la ciutat riu".