Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Crist camí del Calvari
escultura (obra visual)
Autoria
Sors, Jacint Miquel (escultor)
Estén, Josep (daurador)
Datació
tercer quart segle XVIII
Materials i tècniques
fusta / tallat, daurat, policromat
Lloc de procedència
Manresa
Núm. de registre
10245
Plafó de fusta tallada, daurada i policromada pertanyent a una escena del retaule del Dolors, de l'antiga església de Sant Miquel, a Manresa. Té forma més o menys el·líptica amb diferents corbatures. S'hi representa, en alt relleu, el tema de Jesús portant la creu camí del Calvari. Jesús, vestit amb túnica, porta la creu sobre les seves espatlles. Darrere seu un home l'ajuda a sostinir-la i un soldat tiba una soga lligada al coll de Jesús. Al costat dret hi ha un soldat, un trompeter i dues dones, possiblement Maria i Magdalena. Com a fons es veuen diverses cases. Emmarca l'escena una orla daurada d'estil ja pròxim al neoclàssic, amb volutes a la part superior que delimiten un cor amb quatre espases clavades.