Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
La Fugida a Egipte
escultura (obra visual)
Autoria
Sors, Jacint Miquel (escultor)
Estén, Josep (daurador)
Datació
tercer quart segle XVIII
Materials i tècniques
tallat, daurat, policromat
Lloc de procedència
Manresa
Núm. de registre
10243
Plafó de fusta tallada, daurada i policromada pertanyent a una escena del retaule del Dolors, de l'antiga església de Sant Miquel, a Manresa. Té forma més o menys el·líptica, amb diferents corbatures. S'hi representa, en alt relleu, el tema de la fugida a Egipte. A l'esquerra, cavalcant sobre una mula, hi ha Maria amb el Nen Jesús en braços, sota la protecció d'un àngel. Més endavant, obrint camí, hi ha Josep, abillat amb vestimenta pròpia del segle XVIII, amb barret i un farcell a l'espatlla. Com a fons hi ha un paisatge molt simple i dos angelets. Emmarca l'escena una orla daurada d'estil ja pròxim al neoclàssic, amb volutes a la part superior que delimiten un cor amb dues espases clavades.