Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
L'Assumpció de la Mare de Déu
escultura (obra visual)
Autoria
Grau, Joan (escultor)
Adrià, Gabriel (daurador)
Torrabruna, Magí (daurador)
Datació
segon quart segle XVII
Materials i tècniques
tallat, daurat, policromat
Lloc de procedència
Manresa
Núm. de registre
10160
Plafó de fusta tallada, daurada i policromada pertanyent a l'escena situada a la part de l'epístola de la tercera andana del retaule del Roser, de l'església de Sant Pere Màrtir, de Manresa. Té forma quadrada i representa, en alt relleu, el tema de la l'assumpció de la Verge. Segons Joan Bosch, està basada en una estampa desconeguda de Luca Cambiaso. Presenta la Mare de Déu a la part superior, envoltada per una glòria i dos angelets i, a la part inferior, dotze apòstols en actitud admirativa al costat del sepulcre. L'escena segueix l'antiga tradició apòcrifa de presentar com a simultànies la visió del sepulcre per part dels apòstols i l'acte de l'Assumpta. Segons Bosch, es tracta del millor dels plafons d'aquest retaule quant a qualitat de factura i composició.