Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
L'arcàngel sant Miquel amb els sants Cosme i Damià i quatre santes
pintura (obra visual)
Datació
segle XVI
Materials i tècniques
policromat
Núm. de registre
10155
Pintura sobre un plafó de fusta format per dos taulons horitzontals, possiblement pertanyent a la predel·la d'un retaule. Representa una escena en què l'arcàngel Sant Miquel domina el dimoni, tot sostenint les balances per pesar les ànimes, acompanyat d'una curiosa agrupació de sants i santes. A la dreta hi ha sant Cosme i sant Damià (metges i germans màrtirs decapitats entorn de l’any 300, patrons de metges, cirurgians, farmacèutics, perruquers i dentistes). El primer amb barba i com a atributs una ampolleta, acompanyat de sant Damià, amb vestit vermell i sostenint instrumental mèdic. Al costat esquerre hi ha quatre santes: Apolònia d’Alexandria (sostenint l’atribut de les tenalles); santa Caterina d’Alexandria (màrtir del segle IV, amb alguns dels seus atributs: palma, roda amb ganivets, llibre i corona), santa Llúcia (amb l’atribut d’una copa amb dos ulls), i santa Àgueda de Catània (lluint com a atributs una safata amb dos pits).