Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Bateig i martiri d'un sant
pintura (obra visual)
Datació
segle XVI
Materials i tècniques
policromat
Núm. de registre
10153
Pintura sobre un plafó de fusta format per dos taulons horitzontals, possiblement pertanyent a la predel·la d'un retaule. Representa dues escenes del bateig i martiri de dos sants enllaçades en un mateix paisatge sense solució de continuïtat. A l'esquerra hi ha l'escena del bateig, en la qual un sant (amb barba, vestit verd fosc i aura daurada) lligat amb una corda i amb tres soldats a la seva esquena, està batejant el màrtir, agenollat i amb túnica rosada. En l'escena següent, a la dreta, a la vista d'un mandatari que seu en un tron i és interpel·lat per una dona, jeu el màrtir ja decapitat. Al costat hi ha el sant que abans batejava, ara mig nu i amb les mans lligades davant d'un soldat, que en té un altre a l'esquena a punt de decapitar-lo amb l'espasa. La pintura podria fer referència a sant Faustí i el seu germà Jovita (diaca i màrtir), els quals l’any 122 després de ser capturats van batejar una multitud mentre feien un recorregut presos. L’emperador Adrià els va fer decapitar. ***fitxa inventari antic: apostolat i martiri de sant Pau **comprovar.