Tornar a inici de pàgina

Museu de Manresa

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Manresa
Arquimesa
arquimesa
Datació
s.XVIII-XIX
Materials i tècniques
noguera (fusta, Juglans regia) / talla
Núm. de registre
4399
Escriptori de 19 reserves de les quals 14 són calaixos amb tibadors metàl·lics, dos es tanquen amb portes quadrades amb pany i una central és un calaixó "ocult" darrere un alt relleu frontal. Els relleus decorarius frontals són tallats a la mateixa peça. La decoració que es distribueix simètricament a les dues meitats, és de motius vegetals, fantàstics i guerrers. Té un cos superior de dos calaixos sobreposats a la manera d'un àtic i separat de l'altre per un fris de fusta motllurat. Aquests calaixos també tenen decoració vegetal fent senefes; algunes de les quals als extrems, tenen caps d'animal fantàstic i d'altres acabats en torxes. Dels laterals podem dir que hi ha decoració geomètrica a la part inferior i, decoració vegetal a la part superior. Emmarcant les tres parts inferiors, hi trobem decoració vegetal que dona semblança a un drac. A la banda esquerra del lateral esquerra hi ha una peça afegida posteriorment en la restauració; té un color més clar.nÉs possible que alguenes parts del moble estiguin fetes amb altres tipus de fusta. Li falta la tapa frontal que cobria el cos inferior i de la qual encara trobem alguns encaixos. Ús doméstic.