Tornar a inici de pàgina

Museu de l'Aigua i el Tèxtil

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de l'Aigua i el Tèxtil
roda de molí fariner
Datació
segle XVII - segle XVIII
Materials i tècniques
fusta, ferro / tallat, forjat
Lloc d'execució
Monistrol de Calders
Núm. de registre
mTECMA-33
La seva funció era produir energia a través del moviment rotatori de la roda causat per l'aigua quan cau en les pales per moure, a través d'un eix, les rodes solana i sotana que són les encarregades de triturar el blat, amb el qual es produirà farina. Objecte que ha seguit un procés de restauració. Intervenció realitzada per alumnes de l'Escola Taller de Restauració, Curs 1993-1994.
La roda està formada per una carcassa de fusta, emmarcada per dues tiges de ferro, donant la forma circular a la peça. A l'interior te diversos àleps o paletes de forma còncava de ferro i fixats a banda i banda de la fusta. En el centre disposa d'un orifici central irregular on s'hi col.locava l'arbre o tronc de la fusta que feia el moviment rotatori de la roda.