Tornar a inici de pàgina

Museu de l'Aigua i el Tèxtil

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de l'Aigua i el Tèxtil
Turbina francis
Turbina francis
Materials i tècniques
ferro / fosa, forja
Lloc de procedència
Colònia Sedó
Núm. de registre
88
Va estar exposada a Madrid en l'exposició " Carlos III o la Ilustración. 200 años de Industrialización ". Objecte que ha seguit un procés de restauració. Intervenció realitzada per alumnes de l'Escola Taller de Restauració, Curs 1993 - 1994.
La turbina està formada per dos òrgans essencials: un distribuïdor fixe format per dos discs plans i paral·lels que donen l'orientació convenient als dolls de fluid que penetren en la roda, i una roda mòbil proveïda d'àleps directors mòbils que transformen l'energia del fluid en energia mecànica i permet modificar el cabal de cero fins a un valor màxim. La roda mòbil te 15 àleps. Està equipada amb un tercer òrgan anomenat difusor destinat a recuperar, transformant en energia de precisió l'energia cinètica residual del fluid que surt de la roda es adir, aquest òrgan comunica la sortida de la roda mòbil amb el nivell inferior.