Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira baixa
Datació
segle XX
Materials i tècniques
boga / embogat (per al seient)
pi / tornejat (sense identificar. Per a l'estructura)
fusta (per a l'acabat)
PARTS DE VEGETALS / pintat (per a l'acabat)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 87
cadira baixa pintada de verd amb potes davanteres tornejades amb la part inferior afusada i peu de bolet invertit. Dues xambranes corregudes superposades uneixen les potes. Les del darrere en secció rectangular i lleugera caiguda es prolonguen per configurar els muntants del respatller que s’obren cap enfora a mesura que pugen. S’uneixen per dos travessers rectes, el centre dels quals lluu sis petites barretes. El seient de boga es protegeix per llistons a cadascun dels costat excepte a darrere. ESTUDI: aquest model de cadira baixa era comú a les cuines antigues i servia, entre d’altres, per treballar davant la llar de foc i fer altres feines de cuina. En realitat les cadires de boga són comunes a les cases, almenys des del segle XVII. És en aquest segle que es comencen a difondre per Europa i amb molta incidència en el Mediterrani. Amb aquest seient de fibra vegetal es dissenyen molts tipus diferents de tamborets, cadires i cadires de braços, i a partir del segle XVIII també canapès. A final del segle XVIII el nombre de cadires de les cases augmenta molt, cosa que provocà que a Barcelona, per exemple, es configurés un gremi de cadiraires de boga independent del de fusters. Aquest tipus de cadira de cuina seria un dels models més senzills d’entre totes les possibilitats. Les cadires lluen un acabat que vol simular el que duien les antigues cadires pintades, una capa pictòrica de color sobre unes mans preparatòries de guix.