Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira
Datació
segle XX
Materials i tècniques
boga (per al seient)
pi (per a l'estructura)
fusta (per a l'acabat)
vogit, tornejat, pintat, embogat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 86.1
cadira pintada de verd amb potes davanteres tornejades amb la part inferior afusada i peu de didal invertit. Les potes del darrere de secció circular i lleugerament afusades a la part inferior es prolonguen per configurar els muntats del respatller que s’uneixen per dos travessers, el superior més ample i arquejat . Al centre, el dos travessers s’uneixen per quatre llistonets. Les potes de darrere s’uneixen per una xambrana mentre que les altres tres cares ho fan per dues de superposades. El seient de boga es protegeix per llistons a cadascun dels costat excepte el de darrere. ESTUDI: aquesta parella de cadires presenta la mateixa capa pictòrica verdosa que la cadira amb núm. de reg. 87, però no inclouen les capes de preparació del guix de sota, és a dir, estan pintades directament sobre la fusta.