Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta (i altres fustes tenyides sense identificar)
cuir (com a reforç del seient)
metall (per a les tatxes)
emmotllat
vogit, tornejat, motllurat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 853
cadira de seient trapezoïdal amb el bastidor del seient vist que emmarca un retall de símil pell gravat amb un medalló amb una figura de perfil. Les potes davanteres en tornejat mixtilini unides entres si per una xambrana tornejada. S’uneixen a les de darrere per unes xambranes més baixes situades d’igual forma que les anteriors. Amb sanefa de tatxes de cabota en forma de flor que fixa el seient Les potes de darrere de secció rectangular es prolonguen per a configurar els muntants del respatller. Aquest s’estructura d’un retall de símil pell gravada amb l’efígie d’un guerrer en un medalló envoltat d’elements vegetals i d’una sanefa de tatxes amb la cabota en forma de flor que el fixen al marc de fusta del respatller. Per sota corre una galeria de balustres que descansa sobre un travesser llis. El respatller es corona amb una talla vogida i arquejada tallada amb elements vegetals i volutes, flanquejada a l’alçada dels muntants per una fulla d’acant. ESTUDI: consultar l'estudi de la fitxa amb núm. de reg. 196. Aquests seients estan fets sobre una base de cartró emmotllada que vol simular el cuir repujat dels seients del Renaixement. El mateix procediment s’utilitza en enquadernació per fer les tapes d’algunes publicacions.