Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
rentamans
Datació
primera meitat segle XX
Materials i tècniques
marbre / tallat, vogit
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 839
construcció de marbre raconer que consta d'un peu, una pica, dos plafons de marbre que cobreixen la paret i una incisió a la part superior, que és una sabonera. Funcionava; tenia aigua corrent. En quant als motius decoratius es pot destacar la incisió rectangular del peu i l'esquema de corba-contracorba en què han estat retallat els marbres que folren la paret. ESTUDI: es tracta d’un rentamans elaborat a partir de diverses peces de marbre de diferents èpoques i procedències. La pica i la sabonera, que la sobrevola, consten d’un tipus de marbre diferent al de les altres plaques que acompanyen i estableixen l’arrimador i els peus de les mateixes. El suport central que conforma el peu, sembla que es tracti d’un embellidor que en el seu dia formava part del guarniment d’una xemeneia d'època isabelina.