Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
telèfon mural
Autoria
L.M. Ericsson (autentificat)
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
noguera / tallat (T. Esc.)
metall / emmotllat (T. Metall)
plàstic / emmotllat (T. Esc.)
mecanisme elèctric
Núm. de registre
MCC 823
En una planxa de fusta s'hi han fixat els diferents mecanismes que integren un telèfon. Els elements més importants són: el micròfon, el brunzidor, la manovella i l'auricular. Així doncs, per la part superior ens trobem el micròfon que transforma la veu en senyal elèctric; ens permet parlar. Les dues mitges cascarilles de la part inferior són el brunzidor que emeten un senyal acústic quan arriba una trucada. Una capsa de fusta amaga tot el mecanisme que permet el funcionament del telèfon del qual només en percebem la manovella que ens permet establir la comunicació amb la telefonista. Al mateix nivell, però penjat, trobem l'auricular que transforma el senyal elèctric en so. Per la documentació trobada podem concloure que probablement es tracti d'un telèfon mural de la companyia L.M. Ericsson del tipus AB-105 (codi antic: 306), tot i que també podria ser el AB-100 (codi antic: 305).