Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
estola
Datació
segle XX
Materials i tècniques
teixit / llavorat (amb fils platejats i daurats)
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 814
tira de tela amb els extrems acabats en forma triangular que duien el diaca i sotsdiaca a l'avantbraç esquerre durant la celebració de la missa. A la part interior s'hi ha fixat un cordó, recorda un cíngol, per tal de subjectar millor l'estola al canell. La part interior està folrada amb una tela rosa mentre que l'exterior és blanca, i amb un fil daurat i platejat s'ha brodat el mateix motiu vegetal, que es repeteix. En cada extrem també s'hi ha brodat una creu i, a més, una sanefa daurada recorre el perímetre. ESTUDI: les diferents vestidures sagrades permeten reconèixer el caràcter diferencial i festiu de l’activitat celebrada. Són un distintiu de l’ofici que desenvolupa cada ministre. La inscripció que duu inscrita Hijos de M. Garin, fabrica de Valencia sucursales Madrid Barcelona Bilbao, és la d’una empresa de repertori de robes i ornaments litúrgics. A la Revista de la Cámara Oficial de Comercio, Industria y Navegación de Valencia, maig-juny 2009, es diu: “Desde 1774 la familia Garín se dedicaba a la artesanía en seda. En 1909 los sucesores de Mariano Garín, con la empresa constituida como Hijos de M. Marín, participaron en la Exposición con sus “tejidos de seda, y con metales finos o falsos. Ornamentos para iglesia y tejidos especiales para tapicería rica”. Carlos Ribes Garín, gerente de la empresa, recibió la placa.”