Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llum de sostre
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
llautó
ferro
emmotllat, retallat, llavorat, calat, pintat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 777
una tija llisa que baixa en forma balustrada s’uneix a una forma esfèrica de coure que es remata en culdellàntia. La part balustrada i l’esfera donen suport a sis braços amb onze candelers, tots en forma de voluta, decorats amb fulles, flors i mascarons. El ferro pintat contrasta amb els elements de coure. ESTUDI: llum de sostre realitzada en aliatges de metall en estètica eclèctica segons els gustos de la segona meitat del segle XIX. Les empreses de productes de metall, com ara la important metal·listeria de Francisco de Paula Isaura (1824-1885) o les posteriors d’Emilio Judas i Miret i Assens van produir elegants llums de sostre com aquest d’estil alfonsí o neorenaixement, a la vegada que presentaven exemplars amb globus i pantalles d’estètiques afrancesades. Actualment electrificat, passant el cable per fora, mostra un sever joc de colors i una elegant forma. Aquets disseny complex i una mica recarregat en realitat està format per un puzle de peces fàcil de muntar.