Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
caixa forta
Autoria
Josep Viladot (autentificat)
Datació
circa 1900
Materials i tècniques
metall / emmotllat (per a l'estructura, tots els panys i els elements de tancament)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 765
recipient de forma rectangular blindat. La caixa descansa sobre una base integrada, com a mínim decorativament, a una peanya de ferro. La part superior està rematada amb un entaulament. Emmarcant les quatre rosques per configurar la combinació d'obertura de la caixa hi ha sis sortints; dos dels quals amaguen un pany. La combinació no és numèrica sinó que va amb lletres. En un costat hi ha una maneta. Pel que fa als elements decoratius es pot destacar les línies grogues verticals i horitzontals que recorren el contorn de tot l'objecte. Una línia vermella emmarca la part frontal. I per últim, tant als quatre escaires com rodejant els comandaments centrals s'hi ha pintat uns motius florals. Tota la decoració està pintada. La part interior està dividida en quatre lleixes i un calaix.