Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
safata
Datació
1880 - 1900
Materials i tècniques
cartó / maché, xarol, daurat (paper premsat i emmotllat mitjançant coles per donar-li forma)
Lloc d'execució
Gran Bretanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 754
recipient de base rectangular però amb els extrems curvilinis. Pintat de color negre i, a més, per la part interior, hi ha unes estrelletes daurades. ESTUDI: la tècnica feta servir és la de papier maché, és a dir, paper premsat i emmotllat mitjançant coles per donar-li forma. La decoració és la de xarol, imitació de les laques orientals. Aquesta tècnica va ser realitzada principalment per manufactures angleses i franceses. Els anglesos van treballar la tècnica des de finals del segle XVIII tot imitant els objectes arribats d’Orient i al segle XIX van ser els primers en aconseguir fer papier maché per mitjans industrials. Indústries, com ara Jennens and Bettridge, van presentar les propostes a l’Exposició Universal de 1851 a Londres amb un èxit enorme de crítica i van guanyar la medalla d’or. A partir d’aquesta data la tècnica del papier maché i la decoració imitant la laca oriental es va introduir en la indústria de mobiliari de tota Europa. França va dissenyar elegants objectes amb aquest material i va intentar competir amb la producció anglesa.