Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
fragment de relleu
Datació
segle XV-XVI
Materials i tècniques
fusta / tallat
pedra / esculpit
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 746
fragment en alt relleu que representa dos guerres reduint un personatge que tenen als peus. El guerrer, que ha perdut el cap, l’amenaça amb l’espasa, mentre que l’altre l’ajuda. Els racons interiors mostren restes de policromia en color vermell i verd. El fragment està subjectat a un suport de fusta tenyida del segle XX. ESTUDI: sembla part d’un fris o d’un retaule. Podria ser un fragment d’algun retaule que formés part del Regne d’Aragó on els retaules d’alabastre foren comuns a l’Edat Mitjana. L’escola de Sant Joan de les Abadesses, per exemple. Conservem peces de gran qualitat com ara el retaule d’alabastre policromat fet per l’escultor Pere Joan entre 1426 i 1434-36 de la Catedral de Tarragona. El Museu Frederic Marès de Barcelona i el Museu Episcopal de Vic conserven bons exemples d’aquest tipus d’escultura. Al ser l’alabastre més tou que el marbre permet un treball més fàcil i fi, molt útil per a l’estil gòtic, que posa atenció en la representació dels detalls. L’escola escultòrica d’Aragó va seguir amb força durant el Renaixement, amb Damià Forment com a màxim representant.