Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llibreria (o biblioteca)
Datació
1910 - 1920
Materials i tècniques
fusta / vogit, talla incisa, talla en relleu, motllurat, tornejat, tenyit (per a l'exterior)
vidre (per als interiors)
metall / emmotllat (per a les frontisses, els panys de molla i els tiradors)
bisellat (a les portes)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 745
formada per tres cossos verticals. El central més ample, que a la part alta deixa una prestatgeria oberta amb cinc nivells, sobre dos armaris de doble porta. El decoren diferents franges acanalades. Cada cos lateral, compost per una porta alta vidrada amb prestatges a l’interior sobre un nivell amb dos calaixos i armari d’una porta a sota. Les diferents parts lluen motllures i arcs de perfil sinuosos. Als calaixos trobem incisions que representen elements vegetal i flors i els muntants dels extrems es prolonguen en una talla en forma de fulla que descansa sobre la cornisa i la decora. ESTUDI: encara que aquesta peça no té una gran qualitat, és interessant per veure com es fusionen diferents tendències en el mobiliari de començament de segle XX. És una peça que respira l’estil modernista floral, que tant d’èxit va tenir a Catalunya; però també mostra la forta influència de la producció de mobles d’oficina que dissenyaven països avançats com ara Estats Units i Anglaterra per tal de moblar les oficines de les moltes fàbriques que anaven sorgint. Finalment, el moble uneix aquestes dues vessants amb una producció econòmica, i simplifica les tècniques constructives, els materials i acabats. Aquest tipus de moble, produït en mòduls amb sistemes senzills de muntar i intercanviables, va ser un recurs útil a unes indústries que havien de satisfer les necessitats estètiques de la burgesia, la funcionalitat d’un moble com ara una llibreria, però a preus raonables.