Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
crucifix
Datació
segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tallat (en massís. A la peanya)
pintura / daurat, brunyit
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 742
creu llatina fixada, per la part inferior, en un pedestal de fusta; els diferents trossos que el conformen s'han anat desenganxant. La creu i el pedestal són negres exceptuant les esferes que rematen els extrems de la creu i unes sanefes del pedestal que són daurades A la part superior apareix la inscripció INRI vermella i daurada sobre un fons blanc. Crist nimbat està clavat a la creu amb tres claus i la seva anatomia és poc estilitzada. Un cert dramatisme s'accentua a través de la sang que brolla en els genolls i canells degut a la caiguda de Jesús en carregar la creu i en els peus i braços per la crucificció. El rostre és barbat i una mica allargat, amb cert tombament cap a la dreta. Drap de puresa blanc recollit en un costat mitjançant una corda. ESTUDI: era comú col·locar aquest tipus de crucifix sobre les taules de despatx de notaris i advocats com a recordatori de que són testimonis del que signen davant de Déu.