Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Verge Immaculada
escultura
Autoria
Frederic Marès i Deulovol (escultor, autentificat)
Datació
mitjan segle XX
Materials i tècniques
fang / modelat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 681
imatge de la Immaculada Concepció de fang vermell. La Verge es presenta dempeus a sobre d'una mitja esfera, en representació del món. Té el cap lleugerament inclinat cap a l'esquerra, les mans alçades i juxtaposades al costat dret i, al part inferior, trobem una serp amb la poma a la boca i tres querubins en mig relleu. Vesteix una llarga túnica subjectada a la cintura amb una corda i duu un tros de roba que se li recargola a la cintura. Al cap hi porta un tocat. ESTUDI: és una escultura de la imatge de la Verge Immaculada amb els seus corresponents atributs. La serp trepitjada pels peus i la mitja lluna, en aquest cas representada per una seqüència de caps d’àngels. El posat que adopta la Verge, amb el cos torçat i amb la cama avançada, no és com s’acostuma a personalitzar generalment aquest tipus d’imatges. La postura de les mans en recolliment i l’expressió del rostre serè i dolç donen a l’obra aquest punt de solemnitat i tendresa que es buscava a l’hora de fer aquestes particulars peces de devoció. L’escultura ensenya una perfecta execució de traç, obra sens dubte d’unes mans ben ensinistrades d’un gran artista com va ser Frederic Marès.