Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
premsa
Datació
primera meitat segle XX
Materials i tècniques
fusta
metall
vidre
motllurat, tornejat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 604
caixa rectangular que en una de les seves quatre cares hi ha un vidre; darrere del qual es pot dipositar una fotografia, làmina, etc. Té un mecanisme de tancament força complex que no s'entén si tenim en compte la simplicitat d'altres objectes similars. Així doncs, a la cara que s'oposa al vidre hi ha dos llistons de fusta fixats al marc per la part superior i que es mouen de d'alt a baix. Aquestes dues palanques queden travades gràcies a una peça de metall en forma de garfi. Dins el marc hi ha un paper blanc tacat per fongs. ESTUDI: podria ser una premsa de flors seques o d’algun altre objecte que a la vegada que quedava premsat es podia mostrar. La tapa premsadora del darrere es fracciona en dos parts amb un pom cadascuna per poder-les obrir parcialment, és a dir, independentment l’una de l’altra. La qual cosa pensem està estretament relacionada amb el seu ús.