Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
balança
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
fusta (com a fusta principal)
ferro (per als interiors)
cordill (per als interiors)
Lloc d'execució
Espanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 603
instrument que consta d'una caixa que fa de base, sobre la qual descansa l'aparell que permet mesurar la massa d'un cos per comparació amb la d'un altre de massa definida. Així doncs, trobem una vara cilíndrica en sentit vertical rematada per una agulla i la numeració que indica la massa de l'objecte. La vara també disposa de dos braços dels quals penja un plateret subjectat mitjançant un cordill. A l'interior del calaix trobem un petit espai on es guardaven els pesos; ara només en queda un i set planxetes de pes inferior a un gram. ESTUDI: el suport on descansen i se subjecten les balances està construït amb fusta de caoba, la qual cosa manifesta la qualitat i la condició de la peça, que recorda les balances de precisió angleses construïdes al segle XIX d’ús per a fotògrafs, laboratoris i farmacèutics.