Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira
Autoria
Thonet (autentificat)
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / corbat
fullola / perforat
Lloc d'execució
Àustria
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 602.1
cadira vienesa. Podem destacar les formes corbes del respatller i de les potes. La decoració del seient, contraplacat fixat a l'estructura de fusta amb tatxes daurades, és senzilla; amb un trepant s'han realitzat forats que ressegueixen el perfil d'una flor, una triple flor, de dotze pètals. ESTUDI: consultar l’estudi de la fitxa amb núm. de reg. 418. En aquest cas es tracta de la cadira núm. 14 de la casa Thonet, la més famosa i de la qual ja es va produir en vida de Michael Thonet milers d’exemplars. Aquesta cadira és la que li va donar fama mundial per haver aconseguit un seient individual simple, elegant i de construcció totalment industrialitzada que només requereix de sis elements inclosos els cargols. És la cadira que millor exemplifica les seves recerques i els seus èxits. Ha estat copiada en innumerables ocasions i fins i tot encara es produeix avui dia en diversos materials.