Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
armari
Datació
circa 1800
Materials i tècniques
fusta / motllurat, talla a la pota (per a l'estructura)
pany / forjat (per a les frontisses, el pany i la baga llarga que tanca)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 589
alt armari de pi amb l’exterior pintat en color ocre, d’estructura paral•lelepípede amb el frontis ocupat per dues portes que ocupen tot el llarg i que obren per les frontisses, clavades a l’exterior, vistes igual que la barra lleva que les tanca. Portes per l’exterior decorades per falsos plafons entre bastidors. Es corona per una cornisa motllurada i tota l’estructura descansa sobre tres sabates amb el perfil davanter tallat simulant urpes. L’interior acull un seguit de cinc prestatges fitxats als costats. ESTUDI: l’estructura de l’armari està construïda amb fusta de pi melis. Tipus de pi que li dóna la condició d’una millor conservació per ser menys feble a l’afavoriment de plagues d’insectes. Una mena de fusta que per la seva gran resistència i durabilitat es va utilitzar molt tant per a interiors, com en aquest armari, com per a exteriors, com és el cas de les travesses de tren, els pals del cablejat elèctric o les portalades de les cases. Les tècniques constructives s’observen totalment manuals, els encadellats, els falsos bastidors i els prestatges interiors emmetxats als costats, encara mantenen la manera de fer dels tallers artesanals tradicionals del segle XVIII. Tot i que les proporcions de l’armari ens fan pensar en una data d’execució més tardana com seria al voltant de 1800. El fet que l’armari estigui recobert per successives capes de pintura ens priva d’arribar a veure el verdader acabat original que duia. Segurament lluïa un acabat a la cera, però tampoc descartem algun tipus de recobriment pictòric.