Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
caixa
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / talla en relleu, talla aplicada, motllurat, tornejat (com a fusta principal)
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 588
buc paral·lelepípede que obre per tapa que inclou al frontis un petit faldó tallat amb sanefa d’unglades a tall de gúbia amb un llistó guardapols a cada costat i es decora amb un acabat ennegrit. El frontis del buc decorat amb tres plafons tallats amb elements vegetals i rocalles entre monjos amb el centre enfonsat i tallat en doble rocalla i la part alta i baixa amb una flor tallada. Els costats ocupats per un únic plafó també tallat amb elements vegetals i rocalles. Per sota corre un sòcol motllurat i decorat amb una successió de sanefes, al centre del qual obria un calaix. Tota l’estructura descansa sobre potes tornejades. ESTUDI: és una obra decimonònica que segueix els models del XVIII lleidatà. A finals del segle XIX va tenir molt d’èxit reproduccions d’aquest tipus que segueixen models tradicionals catalans.