Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
calaixera
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / talla incisa, tornejat, motllurat, ennegrit (en regruix i xapa. Com a fusta principal)
tenyit, talla aplicada
motllurat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 587
estructura paral•lelepípede amb tot l’exterior amb acabat ennegrit. El frontis en cinc calaixos superposats. Els tres centrals d’igual mida i decoració. El superior simula un fris i l’inferior vogit a manera de sòcol. Tots els calaixos decorats al centre amb una talla vegetal inscrita en un rombe que els calaixos centrals utilitzen d’escut de pany. Flanquejant aquest motiu decoratiu presenta un seguit d’incisions amb elements vegetals sota un disseny simètric i emmarcat amb una mitjacanya. Muntants davanters aixamfranats i decorats amb mènsules vogides aplicades, que descansen sobre peus tornejats. El tauler amb marbre blanc amb el contorn motllurat que ressegueix la forma de l’estructura amb els cantells davanters avançats. ESTUDI: consulteu els estudis de les fitxes amb número de registre 483 i 243.