Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
escalfador per a ferros de cabell
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
acer / emmotllat, soldat
Lloc d'execució
Alemanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 574
peça formada per una base de metall i amb secció de mitja canya de la qual, per la part superior, hi ha quatre elements. En primer lloc, trobem un tub perpendicular a la base sobre el qual s'hi ha fixat una planxa amb els extrems arrodonits. També trobem dos tubs cilíndrics, més petits que els anteriors, sobre els quals s'ha fixat una planxa rectangular amb una tapa que hi encaixa perfectament. Per últim, hi ha una rosca que ens ratifica que l'interior de la base és buida. A la rosca s'hi ha fixat en perpendicular un pal. ESTUDI: aparell que subjectava i escalfava ferros de marcar i que devia anar amb el que porta el núm. de reg. 576.9, del mateix material i època. La fàbrica és alemanya i es dedicava a objectes de la llar, molts en acer cromat. Les sigles DRGM fan referència a Deutsches Reichs Gebrauch Muster, el nom que va patentar algun dels productes de l'empresa, com ara obridors d'ampolles.