Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
flascó
Datació
primera meitat segle XX
Materials i tècniques
vidre / emmotllat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 571.4
recipient de base rodona, cos cilíndric, amb un curt coll i amb una vora que s'eixampla cap a l'exterior. El tap és cilíndric rematat, per la part superior, amb una esfera de vidre gallonada. En quant a la decoració es pot destacar el relleu gallonat exterior, l'interior és llis, tant del cos com de la base del recipient. El coll i la vora són llisos. Flascó de vidre d'un rosa intens, a la part superior, i un de més clar, tirant a blanquinós, per la part inferior. ESTUDI: a partir del segle XVIII es van començar a dissenyar conjunts d'utensilis de tocador, amb flascons, pots, pintes, etc. Al segle XIX les empreses del sector els oferien per a tots els públics. Els millors en plata i cristall i els més senzills en altres materials més econòmics. Això va permetre que la classe mitjana pogués accedir a uns objectes que anteriorment eren exclusius de les classes benestants. En aquest cas, s’ha fet servir el vidre emmotllat per aconseguir un conjunt vistós però a preu econòmic.