Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
canastra
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
canya / doblegat
vímet / recargolat, trenat, pintat
tela / cosit
Lloc d'execució
França
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 567
a grans trets, es tracta de dues cistelles (contenidors), la gran damunt la petita, situades en vertical i canya doblegada; s'ha creat una estructura per subjectar-los. Així doncs, aquest moble té quatre potes i dues alçades, la del primer i segon cistell. En quant a decoració la canya s'ha recargolat amb vímet i tot el conjunt s'ha pintat de daurat. Els cabassets, a més, s'han folrat amb un teixit de color rosa. ESTUDI: peça que al seu dia lluïa molt. Canastra en vímet. Encara que sembla que la família la feia servir per posar bolquers, la seva forma, que deixa a la vista el contingut, i el fet de tenir diferents nivells, fa pensar més en una canastra per a llanes o altres objectes de labor. Es tracta d’una peça feta amb fibres vegetals, tot participant d’una estesa moda que es va iniciar al regnat de Napoleó III i va continuar fins a final de segle. Efectivament, a finals del segle XIX, a França i després a altres països, es van dissenyar mobles pensats per ser construïts en fibres, la qual cosa s’inspirava en Orient i ajudava a renovar el mobiliari europeu. Principalment seients, però també altres mobles com tauletes i mobles auxiliars es van construir d’aquesta manera, en vímet, en un tipus de treball més proper al de la cistelleria que al de l’ebenisteria. Indústries franceses, com ara Perret Viebert de París, i després també italianes, americanes, com ara Heywood Brothers and Wakefield Company, o fins i tot holandeses, es van dedicar a realitzar-los. A més de vímet, feien servir rattan, reixeta, bamboo, etc., i ho combinaven amb teixit.