Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
bressol
Datació
circa 1920 - 1940
Materials i tècniques
fusta / tornejat, vogit, tallat (fusta tenyida sense identificar)
Lloc d'execució
Espanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 566
muntants sobre peus bifurcats s’uneixen a la part baixa per dos travessers de secció quadrada per on corren uns petits balustres, i per la part alta fan de suport a partir d’un eix que permet gronxar la canastra per a l’infant, constituïda per balustres emmetxats a travessers, el superior tallat amb una sanefa de fulles. El capçal amb un travesser vogit més ample coronat per una talla vegetal entre volutes enfrontades. El muntant d’aquest costat del capçal puja tornejat fins a constituir el braç que dóna suport al dosser rematat en forma de fulla. ESTUDI: encara que les línies i decoracions d’aquest bressol estan basades en l’estil alfonsí, creiem que es tracta d’una versió tardana d’aquest estil, ja dintre del segle XX.