Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Document de la Colonial Escolar de Barcelona
document emmarcat
Datació
18.8.1914
Materials i tècniques
paper (per al document)
cartolina (per al paspartús)
paper / emmotllat (pasta de guix sobre base de fusta per al marc)
Lloc d'execució
Cervera
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 554
document acreditatiu de la participació de Duran i Sanpere a la Colònia Escolar de Barcelona. Làmina sostinguda per pasta de guix sobre base de fusta. A la part esquerra del document hi ha una sanefa en vertical estampada que reprodueix les inicials de la Colonia Escolar, C E, mentre que a la part inferior dreta hi ha l'enumeració de tots els participants; que són: Rosendo Miró, José Escursà, José Cobos, Angel Miguel, Francisco Muñoz, Justo Herrero, Francisco Perez, Victoriano Escrich, Pedro Peralta, Juna Vidal, Juan Casbayó, Felipe Petriz, Francisco Font, Antolin Tomàs, Martin Oliva, Fernando Benialbo, Luis Utrilla, Joan Nacher, Vicente Tomàs, Francisco López, Angel Luna, Miguel Masot, Juan Parera, José Puig, José Mª Feliu. Document firmat per Hicario Gracia i Luis Reixach el 28 d'Agost del 1914 a Cervera. El nom d'Agustin Duran Sampere està escrit en daurat.