Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
piano
Autoria
R. Görs & Hallmann (autentificat)
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tenyit
bronze / emmotllat (per als canelobres i anses)
vogit, xapat, talla incisa, talla a mig relleu, talla aplicada, puntejat o cisellat
Lloc d'execució
Berlín
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 550
piano de caixa harmònica vertical amb dos pedals. La caixa de ressonància és de fusta, es tanca amb una clau i es recolza sobre dues mènsules vogides. Té una nansa de bronze a cadascuna de les dues cares laterals i dos canelobres del mateix material a la part frontal. A la part interior de la tapa del teclat hi apareix la marca d'autoria. La part frontal s'ha dividit en tres plafons, i al del mig, hi destaca una estilització geometricofloral, que s'inscriu en un rombe per incisió. Pel que fa als elements decoratius es pot destacar la talla en forma de ventall de la part superior i tot el petit fris, amb decoració geomètrica en baix relleu, que la sostenta. Fusta pintada de color negre. ESTUDI: el piano és d’una important casa fabricant de pianos de Berlín, però el coronament que remata la part superior del piano, tot i presentar un bon remat en quant a tècniques decoratives aplicades, és un afegit posterior fet aquí a Catalunya, segurament per adequar-lo a la moda i a l’estil de la resta del cadiratge de la casa. L’ennegrit que forma el seu acabat no lluu una bona qualitat a causa dels repintats posteriors que ha sofert amb el pas del temps. La decoració segueix de prop el gust del Greek Revival, és a dir, l’historicisme de gust grec, impulsat des d’Anglaterra i amb difusió a molts altres països, com ara Estats Units o Alemanya. Difonen els mobles lacats en negre de qualitat i ho combinen amb decoracions incises en daurat, inspirades en les produccions de la Grècia antiga. Sempre sota un dibuix simètric i fred, presenten palmetes, greques, rosetes, etc.