Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Madona (de Perugino)
reproducció emmarcada
Datació
primera meitat segle XX
Materials i tècniques
làmina / reproducció sobre paper
daurat, brunyit, cisellat (fusta, guix, cola de pells i fulles de pa d'or per al marc)
vidre
Lloc d'execució
Barcelona
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 549
reproducció en color sèpia de la Madona de Perugino sostinguda per un bastigi en forma d'arc de mig punt enquadrat en un marc de fusta motllurat amb motius geomètrics daurat. En primer terme veiem la Madona, amb les mans agafades a l'altura del pit, que es mira un àngel amb un nen assegut als genolls. Sobre els seus caps, al cel, ballen les tres gràcies. Al fons el típic paisatge de plana; poca i baixa vegetació, un riu i dos arbrets. ESTUDI: la firma familiar Renart i Cia realitza retaules decoratius, plafons i mobles, que foren premiats a les exposicions oficials barcelonines dels anys 1907, 1911 i 1923. Entre els membres d’aquesta família destaca Joaquim Renart i Garcia (Barcelona 1879-1961), dibuixant, daurador, decorador i col·leccionista. Es tracta d’un marc daurat amb fulles d’or fi brunyit i cisellat. Decorat per un ric repertori de diferents tipus de cisells fet cop darrere cop com antany. El daurat es combina amb alguns fons dels carrers d’entremig pintats al tremp en un color vermellós que sovint formava part del repertori decoratiu d’aquests tipus de marcs.