Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tornejat, vogit
jonc / reixeta
mixtió / daurat amb pa d'or
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 544.1
cadira lleugera amb respatller calat. Els muntants són tornejats amb terminació en agafadors arrodonits, units per tres travessers. El superior és més ample, vogit amb arcs de mig punt pel cantell superior. S’uneix al del mig a partir de cinc esveltes columnetes tornejades a la part inferior en forma de gerro. Aquests muntants es prolonguen per configurar les potes del darrere en lleugera caiguda i secció circular; s’uneixen entre si per una xambrana. El seient està trenat al bastidor de la cintura, vogit en forma sinuosa. Les potes davanteres balustrades i amb un sable pronunciat a la part més inferior. S’uneixen entre si per una xambrana tornejada. Les potes de davant i darrera s’uneixen a partir de doble xambrana cilíndrica. Tot l’exterior inclús la reixeta està daurat. ESTUDI: aquesta cadira, més esvelta i lleugera que la parella 545.1 i .2, té menys balustre. L’acabament superior dels muntants en agafadors arrodonits la fa curiosa i a la vegada elegant. La cadira ensenya la mateixa inscripció incisa, amb diferent numeració, però amb igual manera de fer que la parella de cadires anteriors igualment daurades núm. 545.1 i 545.2. Consultar estudi de 545.1, encara que no formi part d’aquell conjunt, l’acabat daurat segueix la mateixa tècnica aplicada. Capes de color groc, sense les prèvies capes de preparació de guix. La reixeta també coincideix daurada.