Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira de braços
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tenyit (diferents fustes tenyides)
entapissat (molles, crin, cingles, folre, teixit de cotó i seda i cinta de passamaneria)
or / daurat (or i purpurina)
tallat, motllurat, tornejat, ennegrit, daurat, entapissat, passamaneria, llavorat (teixit llavorat en teler jacquard)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 543.2
cadira de braços amb seient i respatller semiquadrats entapissats. El respatller amb muntants i travessers de secció quadrangular formen un rectangle central entapissat. Els angles es decoren amb puntes de diamants i una incisió lineal daurada recorre els quatre elements del bastiment. El travesser superior s’enriqueix amb una cornisa motllurada sobre la qual llueix en el centre una talla en alt relleu de fulles d’acant que flanquegen unes flors. Dos petits remats tornejats coronen a l’alçada dels muntants per sota l’entapissat. Els muntants descendeixen decorats en una sanefa de piastres i s’uneixen entre si per un llarg travesser compost d’elements tornejats i d’elements de secció quadrada i paral·lelepípedes. Aquest últims decorats en pilastres i s’acompanyen d’unes mènsules de contorn curvilini. Els muntants del respatller es prolonguen per configurar les potes del darrere en lleugera caiguda. Els braços neixen en aquests muntants a l’alçada de l’entapissat i es prolonguen fins arribar a les potes davanteres, inclouen el coixí entapissat en el colze i el puny del braç en disc, coronat per fulles d’acant. El puny neix al suport del braç en forma de voluta i dibuixa un disc al frontal amb pilastres. El seient amb la cintura vista inclou un faldó decorat amb una flor central entre volutes. Les potes davanteres tornejades en forma de fanal. Tota la cadira presenta un acabat ennegrit amb elements en or que contrasten. La tapisseria llueix flors i elements vegetals i es remata amb un galó. ESTUDI: consulteu estudi núm. reg. 543.1