Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tenyit (diferents fustes tenyides)
entapissat (molles, crin, cingles, folre, teixit de cotó i seda i cinta de passamaneria)
or / daurat (or i purpurina)
tallat, motllurat, tornejat, ennegrit, daurat, entapissat, passamaneria, llavorat (teixit llavorat en teler jacquard)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 543.10
cadira de línies quadrades amb seient i respatller entapissat. El respatller configurat per un plafó entapissat i quadrat en bastiment recte decorat per incisions lineals i amb puntes de diamant als angles. El travesser superior es remata amb una cornisa motllurada, coronament tallat amb palmeta central envoltada per fulles d’acant i roleus, i dos remats tornejats a l’alçada dels muntants del respatller. La part baixa del respatller, per sota l’entapissat, els muntants del respatller es prolonguen decorats amb una sanefa de piastres units entre si per un travesser balustrat de disseny compost que s’acompanya d'unes mènsules de contorn vogit. A l’alçada del seient els muntants es prolonguen en lleugera caiguda per configurar les potes del darrere de secció rectangular. El seient trapezoïdal i entapissat deixa la cintura vista, que al davant es decora amb un faldó tallat amb roleus i fulles i al dau de l’emmetxat amb puntes de diamant. Les potes davanteres són tornejades en fanal i acanalades. Tota la cadira presenta un acabat ennegrit amb elements en or que contrasten. La tapisseria llueix flors i elements vegetals i es remata amb un galó. ESTUDI: consulteu estudi núm. registre 543.1