Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
gerro
Datació
circa 1900
Materials i tècniques
opalina / esmaltat
llautó (per al peu, boca i nanses)
pols d'or
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 541
recipient de base rodona, amb un petit peu, amb un cos esfèric que ràpidament disminueix per donar pas a un coll que s'eixampla lleugerament. Pel que fa a la decoració cal destacar que el recipient de pisa ha estat esmaltat; així doncs sobre un fons tacat amb tons marrons, vermellosos, taronges i grocs s'ha pintat, dibuixat, un ram de flors blanques amb rosats i amb les respectives fulles i tiges verdes. Per tal de ressaltar el ferro s'hi ha afegit dos estructures de metall, una en forma de peu, peanya, i l'altra en forma de nanses. Les dues estan desenganxades. ESTUDI: gerro d’aire oriental, que simula la forma dels tíbors i en la decoració utilitza el pols daurat, també de gust oriental. A finals de segle XIX, Europa es va interessar per la cultura japonesa, cosa que donà joc a una línia estètica anomenada japonisme. A Catalunya, empreses de renom com ara Masriera o Busquets van dissenyar interessants objectes en aquest estil, tot seguint una moda que tenia també importants punts de referència a París i també a Londres. En aquest cas, s’imita la porcellana amb la tècnica del vidre opalina, de la qual França posava els models, però que es van construir a molts altres llocs d’Europa.