Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
canelobre de taula
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
metall / emmotllat
llautó / emmotllat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 539.1
llum format per un cos principal amb peu i cinc braços. El peu, que funciona com una peanya, té quatre potes i sosté el cos en forma de copa-trofeu. La peanya, el basament, està decorat amb una motllura floral a banda i banda i decoració vegetal en relleu. La copa-trofeu, el cos, disposa d'una base rodona, un petit peu que s'eixampla en forma de con invertit. A banda i banda, disposa d'una nansa decorada amb un cap d'un lleó i a la part superior del cos una sanefa amb decoració en relleu, dos ocells. Per últim, la part superior està rematada per cinc braços, un dels quals s'alça en vertical. Cada braç està rematat per un petit cilindre on es fixa l'espelma. Segons la foto de l'inventari anterior, realitzat el 1991, cada braç tenia una dolla de vidre. Els braços estan decorats amb motius decoratius calats, recorden les traceries. ESTUDI: moltes parelles de canelobres formaven conjunt amb un rellotge central, formant el que es diu guarnició de xemeneia.