Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
braser
Datació
circa 1800
Materials i tècniques
noguera / vogit, motllurat, entatxat (fusta principal)
pi / vogit, motllurat, entatxat (per als interiors)
ferro (per a les peces de subjecció)
llautó / llavorat, cisellat al disc de la pala (per a les tatxes, la bacina i la pala)
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 537
braser amb caixa poligonal de catorze costats decorats amb tatxes que dibuixen trapezis successius que remarquen els catorze costats. Cantell exterior motllurat. Al centre acull la bacina, en llautó llavorada a mà amb motllura exterior i dues nanses mòbils amb punt de subjecció en forma circular. Descansa sobre un peu també de catorze costats amb la part interior vogida en arc conopial. La paleta composta per disc pla incís amb cercles concèntrics i mànec cilíndric i anellat. ESTUDI: les peces de ferro que reforcen les posts emmetxades que conformen el tauler de la caixa són peces d’antigues frontisses de les de cap de magrana que s’han aprofitat per a aquesta finalitat. Consulteu l'estudi del núm. de registre 5. En aquest cas es tracta d’una peça més antiga, de cap a finals de segle XVIII o inici del XIX. En la seva estructura s’ha fet servir els materials i tècniques que es van generalitzar a partir del segle XVII: capsa de fusta decorada amb tatxes, encara que aquí d’un sol model en un dibuix repetitiu.