Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Retrat
dibuix emmarcat
Datació
mitjan segle XIX
Materials i tècniques
guix (pasta de guix sobre base de fusta)
pa d'or / daurat, emmotllat (fulles de pa d'or, purpurina i vidre per al marc)
dibuix, aquarel·la (dibuix a carbonet)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 531
dibuix sostingut per un bastigi rectangular enquadrat en un marc, eminentment rectangular, de fusta llis, però se li ha afegit als costats motllures vegetals triangulars. A la vora també hi ha motllura. El collar i l'encaix de l'escot són fets amb aquarel·la. El marc és daurat. Làmina on s'hi ha dibuixat amb carbonet els padrins d'Agustí Duran i Sanpere; Jeroni Duran i Massó (1816-1856), que fou advocat, professor de Dret a la Universitat de Cervera i alcalde de Cervera el 1847, i la seva esposa, Joaquima Farreras Muntaner (? - 1893), filla de Joaquim Farreras, hisendat de Capellades, i de Lluïsa Muntaner de Cervera. ESTUDI: retrat elaborat en un taller de fotografia. Consultar estudi del núm. de registre 529. En aquest cas, les tècniques fotogràfiques passen desapercebudes davant les pictòriques, que prenen protagonisme. El collaret de cadeneta i penjoll i la punta de l’encaix de l’escot del vestit de la senyora s’il·luminen i es ressalten amb petits retocs blancs pintats a aquarel·la. La tècnica del daurat aplicada al marc barreja fulles de pa d’or amb purpurines.