Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Retrat Nicolau Labrós i Ferrer
fotografia emmarcada
Datació
1865 - 1885
Materials i tècniques
paper fotogràfic
pi / emmotllat (pasta de guix emmotllada sobre base de fusta de pi)
pa d'or / daurat (fulles de pa d'or)
fotografia, dibuix (mixta: fotografia sobre paper i dibuix a llapis)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 530
fotografia de bust sobre paper i el rostre dibuixat a llapis. ESTUDI: és una tècnica mixta de fotografia i dibuix a llapis. El retrat s’ha fet a partir d’una fotografia d’un bust vestit de dona a la qual s’ha afegit a mà un rostre dibuixat a llapis. És una tècnica entre el dibuix original i la fotografia en un moment on es practiquen tècniques que intenten donar un aire artístic a una fotografia encara massa innovadora com per entendre-la com a art en si mateix. A poc a poc, la fotografia substitueix la pintura com a tècnica per als retrats i obres com aquesta mostren la fase intermèdia. Sovint eren les dones les que treballaven en aquests tallers de pintura al servei de les cases de fotografia. L’habilitat en la il·luminació i el retoc de fotografies era un dels grans puntals dels estudis de retrat del segle XIX, inclús una de les atraccions de les sales on esperaven els clients abans d’entrar a fer-se el retrat. D’aquesta manera, als estudis de fotografia del segle XIX hi havia un taller de pintura on es feien retocs de positius i negatius. Els pintors convertien les fotografies en pintures a l’oli, aiguades, dibuixos i aquarel·les.