Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula de saló
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tenyit (fustes tenyides sense identificar i pi, en massís i xapa, per a l'estructura.)
vellut (per al tauler)
vogit, tornejat, tallat, xapat, motllurat, daurat, ennegrit, folrat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 525
taula de planta rectangular. El tauler amb plafó folrat de vellut emmarcat amb bastiment amb el cantell exterior motllurat. El faldó tallat amb acanaladures a les quatre cares i fulles d’acant als angles. Uns botons aplicats decoren les quatre cares del faldó vogit. Descansa sobre potes balustrades i emmetxades a sabates vogides i rematades en voluta que les uneixen de dues en dues. Una altra xambrana, tornejada, uneix en forma d'H les dues sabates. Tota la taula es decora amb un acabat ennegrit que es combina amb detalls daurats i contrasta amb el vellut vermell. ESTUDI: taula amb l’acabat ennegrit i el daurat com el joc de cadires del saló. A mesura que avança el segle XIX es comencen a dissenyar taules de saló o de centre que es col·loquen davant dels seients com a moble auxiliar. És en aquest segle que la disposició d’alguns seients es desarramba de la paret, apropant-se a poc a poc al model de saló del segle XX. Les empreses de mobiliari ofereixen multitud de models de taules en diferents mides i formats, tot cobrint aquesta nova necessitat. Com es referencia en el cas del cadiratge amb el qual conviu aquesta taula al saló, els elements destacats en or mostren dissemblants tonalitats de daurat.