Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llum de taula
Datació
primer terç segle XX
Materials i tècniques
vidre / emmotllat
cristall / tallat
metall (i cable elèctric per al mecanisme)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 524
aparell elèctric que consisteix en una base rodona de la qual s'alça en vertical un peu rematat, per la part superior, per mitja cascarilla de metall, de la qual en surten tres braços i tres motius decoratius. Cada braç està rematat per una dolla i una bombeta en forma d'espelma. Els motius decoratius són tres vares de secció circular recargolades per la part superior. La mitja cascarilla amaga el mecanisme elèctric, el fil rematat amb un endoll surt per la base, i permet el moviment de rotació de tota la part superior i de cada braç i motiu. De la part central en sobresurt un pal de secció triangular i que acaba amb punxa. A més, entre braç i motiu decoratiu hi ha una cadena amb bales i llàgrimes facetades. Per últim, cal dir, que l'estructura és de metall, però ha estat folrada amb vidre profusament decorat.